‘Apollo’ halverwege met installatie pinpalen offshore windpark Moray East

DEME Offshore is al halverwege met de installatie van pinpalen voor het windmolenpark Moray East in het Verenigd Koninkrijk. In mei 2019 is het installatieschip ‘Apollo’ begonnen en er zijn nu 156 pinpalen van de 309 geïnstalleerd. De pinpalen maken deel uit van de jacket-funderingen waarop later de turbines zullen worden geplaatst.

Door een zorgvuldige aanpak en planning in combinatie met doordachte onshore, logistieke operaties in Invergordon, konden de pinpalen vlot naar hun bestemming worden gebracht en op hun plaats worden geïnstalleerd. Het gebruik van de paalsjabloon van DEME Offshore, geïntegreerd in de hefpoten van de ‘Apollo’, maakt een hoge positienauwkeurigheid mogelijk.

Afhankelijk van de weers- en andere operationele omstandigheden hoopt DEME Offshore tegen eind 2019 klaar te zijn met de rest van de installatiewerken van de pinpalen, zodat de jacket-funderingen in 2020 geplaatst kunnen worden .

Bart De Poorter, General Manager bij DEME Offshore: “Dat we halfweg zijn is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor DEME Offshore, maar benadrukt ook de nauwe samenwerking tussen alle betrokkenen. Zo’n complex en uitdagend project is enkel mogelijk door de goede samenwerking met onze lokale partners en toeleveranciers. Samen boeken we grote vooruitgang en zullen we blijven focussen op een veilige en tijdige installatie van de pinpalen.”