Belang Port of Den Helder onderstreept op Offshore Energy

  • binnenland

Tijdens de internationale Offshore Energy 2015 beurs op 13 en 14 oktober presenteert de offshore industrie uit Den Helder zich met een eigen paviljoen op standnummer 11.054. Negentien bedrijven uit de kop van Noord-Holland tonen in Amsterdam RAI hun kennis en expertise en profileren daarmee Den Helder als belangrijkste logistieke offshore haven van de zuidelijke Noordzee. Dit doen zij in samenwerking met Port of Den Helder, Den Helder Airport en de Koninklijke Marine.

Op beide beursdagen zijn diverse presentaties te zien in het Den Helder Paviljoen. Het belang van Den Helder als logistieke offshore hub staat hierbij centraal. Zo geeft Bluewater een presentatie over BlueTEC, het eerste platform voor getijdenenergie dat een proefopstelling heeft voor de kust van Texel en Port of Den Helder als thuishaven heeft.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) geeft een presentatie over het geavanceerde walk-to-work-schip ‘De Kroonborg’, eveneens met Den Helder als thuishaven. Het schip is ontwikkeld voor het onderhoud aan de onbemande platforms en aardgasproductieputten in de zuidelijke Noordzee. ‘De Kroonborg’ is een schip dat personeel veilig naar platforms vervoert en werkzaamheden efficiënt uitvoert.

Kees Visser van het Helders DHAS geeft een presentatie over de inzet van drones voor de offshore industrie en de baanbrekende rol die Den Helder daarin kan vervullen. Peterson houdt een pitch over ‘A New Model for Energy Industry Collaboration’. De toonaangevende dienstverlener op het gebied van geïntegreerde logistieke oplossingen voor de internationale energie-industrie wil door samenwerking en kennisdeling technische verbeteringen aanbrengen in de mondiale supply chain om tot kostenbesparingen en flexibiliteit te komen.

Ook DHTC is aanwezig op de beurs. DHTC uit Den Helder verzorgt veiligheidstrainingen voor de internationale offshore industrie. Tijdens de beurs geven zij een presentatie van hun activiteiten. DHTC geeft onder meer veiligheidstrainingen aan helikopterpassagiers in een groot overdekt instructiebad. DHTC zal ook spreken over hun brandbestrijdingsfaciliteiten en over hun trainingsplatform in de haven van Den Helder.

News- en netwerkborrel
Op dinsdag 13 oktober vindt er tussen 16:00 en 17:00 uur op het Den Helder Paviljoen een news- & netwerkborrel plaats. Tijdens deze borrel wordt er een belangrijke ontwikkeling over Kooypunt IIIa bekendgemaakt.

Meer… Den Helder PaviljoenOffshore Energy Exhibition & Conference 2015

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten