Belangrijke mijlpalen behaald bij aanleg Gemini Windpark

OHVS platforms en 80 fundaties succesvol geïnstalleerd. De twee Offshore High Voltage Stations (OHVS platforms) zijn succesvol geïnstalleerd in het Gemini windpark, dat gebouwd wordt op 85 kilometer ten noorden van de Groningse kust. Ook zijn inmiddels 80 fundaties voor de windmolens geplaatst. De aanleg van het windpark ligt hiermee op schema.

Beide OHVS platforms zijn van de bouwplaats in Hoboken (bij Antwerpen) naar Eemshaven vervoerd. Vanaf daar zijn de 2.000 ton wegende OHVS platforms vervolgens geplaatst op de definitieve plek in het offshore windpark. Eenmaal geplaatst, worden de OHVS platforms door middel van elektriciteitskabels verbonden met het land.

“De plaatsing van de OHVS platforms markeert een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van ons windpark,” vertelt Matthias Haag, CEO van Gemini. “Hiermee, samen met de bijna voltooide exportkabel installatie zijn we binnenkort in staat om de verbinding met het TenneT hoogspanningsnet tot stand te brengen.”

De bouw van het windmolenpark is in volle gang; Van Oord’s installatieschip Aeolus en de Pacific Osprey van Swire Blue Ocean installeren dit jaar de in totaal 150 funderingen voor het project. Daarnaast wordt in deze periode gewerkt aan het leggen van de kabels die de turbines met de OHVS platforms verbinden.

De Siemens 4.0MW windturbines worden gedurende 2016 geplaatst, waarna de  eerste stroom de vaste wal zal bereiken.

Meer… Gemini