Bijzondere levende schilderijen tijdens jubileum WinterWelVaart

Van 16 tot en met 18 december 2011 is voor de vijfde keer WinterWelVaart in de binnenstad van Groningen. Speciaal voor deze lustrum-editie is er een bijzondere multimedia-projectie op de kade. Op basis van historische schilderijen worden er bewegende beelden op gebouwen rondom het evenemententerrein geprojecteerd. Aan boord van de Tromp, een van de deelnemende schepen, kunnen mensen overdag scenes opnemen die ’s avonds in de projectie gemonteerd zijn. Hierdoor ontstaan bijzondere levende schilderijen waarin bezoekers zelf een rol spelen. Het project wordt verzorgd door Viesueel Geweld.

Net zoals voorgaande jaren komen er weer tal van (historische) charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A te liggen. In, op en rondom deze schepen veel bijzondere activiteiten voor jong en oud. Alles is gratis toegankelijk.

Ook is er dit jaar weer een uitgebreid kinderprogramma in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en op diverse schepen. Kinderen kunnen spelletjes doen, mastklimmen, naar de circus-variété-voorstelling van Circustheater STIER. Kinderen én ouders kunnen Groningen even van heel een andere kant bekijken door mee te varen op één van de drie rondvaartschepen. Op de kade is een uitgebreide kerstmarkt.

Het complete programma is te zien op WinterWelVaart

De openingstijden van WinterWelVaart zijn:

Vrijdag 16 december – 18:00 – 22:00 uur

Zaterdag 17 december – 12:00 – 22:00 uur

Zondag 18 december – 12:00 – 18:00 uur