Binnenvaartdagen Zwijndrecht trekt 16.500 bezoekers

Het bezoekersaantal van 16.500 heeft de verwachtingen overtroffen van de organisatie van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht. De doelstelling om iedereen kennis te laten maken met de binnenvaart is gelukt en het evenement eindigde met een groot feest. Dit is het eerste jaar dat de Binnenvaartdagen Zwijndrecht is georganiseerd. De organisatie was in handen van Piet de Bruin, Jan van Laar en Rutger Hoogerwerf.

Vrijdag 13 september stond in het teken van voorlichting en educatie. De leerlingen van diverse middelbare scholen kregen een uitgelezen kans om kennis te maken met de binnenvaart. Een van de leukste attracties was het klauteren over de schepen en aan boord van het indrukwekkende containerschip Zembla. Onderwerpen als twee weken op, twee weken af, een geheide baangarantie en de vergevorderde digitalisering kwamen aan bod.

Verbinding tussen wal en rivier

Een niet georganiseerd, maar geweldig bijeffect, was het scheepvaartverkeer. Er werd doorgevaren over de Oude Maas, en veel schippers lieten hun scheepshoorn horen. Een indrukwekkende verbinding tussen de wal en de rivier. De rondvaarten met de Ameland, George Stephenson, Imbarcazione Barone en de historische Veerdienst 3 richting het Binnenvaartmuseum aan de overkant maakte continue de verbinding tussen de wal en de rivier.

Optreden van Frans Duijts

Er waren veel ondernemers en ook het Scheepvaart- en Transportcollege. De flyboardshows en de reddingdemonstraties van KNMR gaven de middag extra glans. Zaterdagavond was het klapstuk van het evenment met een groot feest. Het Veerplein puilde uit waar Frans Duijts heeft opgetreden.