Bohil Media neemt Botenbank.nl over

Bohil Media, uitgever van onder andere Botentekoop.nl en onderdeel van Telegraaf Media Nederland, heeft Botenbank.nl overgenomen van Sanoma Uitgevers. Botenbank.nl heeft een leidende positie in het hogere segment (zeil)schepen.

Caspar Peters, directeur van Bohil Media, is blij met de overname. “De Nationale Botenbank heeft een uitstekende positie binnen het hogere segment en is derhalve een zeer goede aanvulling op onze bestaande activiteiten van Botentekoop.nl. Wij bedienen het brede middensegment. Met de komst van Botenbank.nl brengen we een verbreding aan in het portfolio, zowel online als in print. Iedereen die op zoek is naar een boot, of het nu een sloep, klassieke motorboot of zeilschip is, kan bij ons terecht.”

Botenbank.nl zal vernieuwd en uitgebreid worden, waarbij de testen van boten van het blad Zeilen worden gelinkt aan de diverse schepen die worden aangeboden. Ook wordt het voor particulieren en makelaars mogelijk om boten extra onder de aandacht te brengen van de bezoeker.

De print uitgave, Botenbank Magazine, wordt zes maal per jaar uitgegeven via jachtmakelaars, watersportbedrijven, jachthavens en grote beurzen in Europa. Naast het magazine komt er ook een katern in het blad Zeilen, een uitgave van Sanoma Uitgevers. Het blad krijgt een hoogwaardige uitstraling.

Over Botentekoop.nl
Botentekoop.nl is al jaren marktleider in vraag- een aanbod van boten. Het is de site met het grootste botenaanbod (ruim 18.000) van Nederland van met name motorboten in het middensegment. Botentekoop.nl wordt uitgegeven door Bohil Media uitgever van o.a. Nieuweboten.nl, Vaarkrant.nl, CampersCararvans, Campers.nl en Nieuwecampers.nl. Bohil Media is onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG en heeft in haar print portfolio o.a. landelijke, regionale en gratis dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huisbladen. Online exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd websites, waarvan een belangrijk gedeelte met landelijk, regionaal of lokaal nieuws. Ook heeft Telegraaf Media Nederland activiteiten op het gebied van (video)productie. Telegraaf Media Nederland is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.

Bron: Boten te Koop, 02-02-2011;