Contargo goed voorbereid op reeferaggregaten uit Vietnam

Contargo is goed voorbereid op de komst van eventueel foutief behandelde reefercontainers uit Vietnam. Er hebben zich in Vietnam enkele ernstige ongevallen voorgedaan, toen het aggregaat van reefercontainers explodeerde als gevolg van een ter plaatse bijgevuld verkeerd koelmiddel. De gealarmeerde rederijen doen er alles aan om wereldwijd de overige ‘verdachte’ koelcontainers te onderscheppen.

“We houden de zaak kalm in de gaten en vertrouwen erop dat de rederijen er gedegen werk van maken om de verdachte containers in quarantaine te zetten. Maar mócht het gebeuren dat we toch een ‘Vietnam-container’ aangeboden krijgen, dan zijn we voorbereid”, aldus Ralf Gerlach, bij Contargo verantwoordelijk voor veiligheid. “Onze zeer ruime ervaring en expertise in de behandeling van reefercontainers bewijst in gevallen als dit zijn waarde. Onze binnenvaartschepen en terminals hebben speciale instructies ontvangen en onze IT-afdeling heeft in recordtijd de softwaresystemen zó aangepast, dat de risicokans voor onze medewerkers geminimaliseerd is.”

Contargo vervoert gemiddeld ongeveer honderd reefercontainers per week. Intern is iedereen doordrongen van de grote verantwoordelijkheid voor de lading, die meestal een hoge waarde vertegenwoordigt. Daarom heeft

Contargo in nauwe samenwerking met Smith Holland langs de Rijn al enkele jaren een dicht net van Reefer-Servicestations in bedrijf. Gerlach: “We zijn niet alleen goed voorbereid op de gangbare technische mankementen, maar hebben ook beproefde noodplannen voor containers met verkeerde koelmiddelen.”

Meer… Contargo