COO ECN spreekt over het belang van gas in energietransitie

  • binnenland

Robert Kleiburg, COO bij het Energie onderzoekscentrum Nederland (ECN) geeft een key note speech over het belang van aardgas in de transitie naar een duurzame energiehuishouding als onderdeel van de officiële opening van Offshore Energy Exhibition & Conference op 23 Oktober aanstaande.

In een recent artikel gepubliceerd door ECN, beargumenteert Robert Kleiburg dat de transitie naar een duurzame energiemix goed en dus niet slecht is voor een gas producerend en innovatief land als Nederland. Key note spreker Robert Kleiburg is een doorgewinterde professional in de energiesector. Voor ECN werkte hij 19 jaar bij Shell in diverse functies op het gebied van gas, duurzame energie en klimaatbeleid.

De officiële opening wordt voorgezeten door Joep Athmer, Directeur, Van Oord Offshore. De officiële opening vindt plaats op 23 oktober van 09.30 tot 10.00 uur in de Park Foyer in de Amsterdam RAI. Om 10.00 uur opent de beurs haar deuren en start de eerste sessie van het uitgebreide conferentieprogramma. Exposanten, conferentiedeelnemers, pers en andere genodigden zijn van harte welkom om de officiële opening bij te wonen.

Direct na de officiële opening vindt het eerste Offshore Energy Industry Panel plaats. Goof Hamers (CEO, IHC Merwede), Jan-Pieter Klaver (CEO, Heerema Marine Contractors), Ruud Zoon (Managing Director GDF SUEZ E&P Nederland) en andere captains of industry gaan in gesprek over uitdagingen waar de olie- en gasindustrie tegen aan loopt om de mogelijke groei te bereiken. Belanghebbenden uit de politiek en van de overheid zijn eveneens uitgenodigd om zich in het gesprek te mengen.

Meer… Offshore Energy 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten