Deme Offshore bundelt zijn krachten en expertise

De activiteiten van GeoSea, Tideway, A2Sea en EverSea zijn de afgelopen 10 jaar sterk gegroeid in een snel veranderende offshore-energiemarkt. Deme zet een nieuwe stap in zijn ambitie om hun olie-, gas- en hernieuwbare energieklanten het meest complete aanbod aan oplossingen en diensten te bieden.

Deme Offshore. Foto, Deme.
Deme Offshore. Foto, Deme.

De activiteiten van hun dochterondernemingen GeoSea, Tideway, A2Sea en EverSea worden in de activiteitenlijn DEME Offshore geïntegreerd. Door de offshoreactiviteiten, expertise en capaciteiten in een flexibele organisatie samen te brengen wil Deme nog beter kunnen inspelen op de toekomstige verwachtingen van hun klanten.

Voor hernieuwbare energieklanten biedt DEME Offshore flexibele oplossingen op maat, van transport en installatie van funderingen/turbines, kabelinstallatie en operationele en onderhoudsactiviteiten tot en met volledige EPCI-contracten (Engineering, Procurement, Construction and Installation). Bart De Poorter wordt General Manager van de activiteiten hernieuwbare energie van DEME Offshore.

Voor olie & gas- en andere offshoreklanten levert DEME Offshore diensten zoals de aanleg van aanlandingen en offshore civiele werken, steenstortwerken, zware hijswerken, onderzeese constructies, installatie van ‘umbilicals’, en de installatie en ontmanteling van offshore platformen. Lucas Bols wordt General Manager van de olie & gas- en andere offshoregerelateerde activiteiten. Hugo Bouvy is benoemd tot Managing Director van DEME Offshore.

“We beschouwen de transformatie van de energiemarkt als een mooie opportuniteit”, zegt Luc Vandenbulcke, CEO van DEME. “We zijn ervan overtuigd dat DEME Offshore, dankzij het bundelen van krachten en expertise gecombineerd met onze ultramoderne vloot, een unieke positie zal innemen om onze klanten te ondersteunen om hun ambities in de offshore olie-, gas- en hernieuwbare energiesector waar te maken.”