Duik in de Maeslantkering

Keringshuis

Duik in de Maeslantkering
Deze maand duikt het Keringhuis diep in de Maeslantkering. U kunt eenmaalig mee met een unieke rondleiding achter de schermen en in het Keringhuis worden onder andere extra archiefmaterialen getoond, waaronder foto’s van de bouw en films over de techniek van de kering. Voor kinderen is er een speciale activiteit waarbij de Maeslantkering mee naar huis mag! Bezoek ook de expositie Waterparels: prachtige foto’s die de unieke onderwaterwereld van de Grevelingen en de Oosterschelde in beeld brengen.

Uniek: vrijdagavond 22 november rondleiding achter de schermen!
Altijd al willen zien hoe de grootste stormvloedkering ter wereld bestuurd wordt? Het Keringhuis verzorgt op vrijdagavond 22 november samen met medewerkers van het operationele team van de Maeslantkering eenmalig een rondleiding in het Keringhuis en achter de schermen van de Maeslantkering.

De rondleiding voert door het Keringhuis, buiten langs de Maeslantkering en naar het bedieningsgebouw. Hier wordt de computer bezocht die de kering bestuurt, de systeemruimte en de noodgenerator. Een bijzondere rondleiding waarbij deuren opengaan die normaal gesproken voor bezoekers gesloten blijven.

De rondleiding start in het Keringhuis met een buffetdiner en duurt ongeveer drie uur.

Volwassenen €20.00, kinderen (4 t/m 12 jaar) €10.00
vrijdag 22 september 17.00 – 20.00 uur
Let op: het aantal plaatsen is beperkt!
Reserveer uw plaatsen op www.keringhuis.nl