Eerste expeditiejacht ‘SeaXplorer’ van Amels verlaat de bouwhal

De eerste ‘SeaXplorer’ heeft de bouwhal van Amels in Vlissingen vorige week verlaten. Dit is het eerste expeditiejacht van de SeaXplorer-reeks. De SeaXplorer van 62 meter is op maat ontworpen en gebouwd door jachtbouwer Amels en Damen. Begin 2020 wordt de SeaXplorer overhandigd aan de eigenaar.

SeaXplorer verlaat de bouwhal van Amels in Vlissingen. Foto, John Gauldie van Damen Shipyards

Het op maat gemaakte ontwerp is van het eigen ontwerp team van Damen en de buitenlijnen zijn door Azure Yacht Design ontworpen. De eigenaren hebben voor Carlo Torre van Monaco Yacht Temptation gekozen om het interieurontwerp te maken en het technische team van Fraser om de bouw te begeleiden.

Kan 30 dagen zelfstandig opereren

Het Polar Class-jacht heeft expeditiefaciliteiten om 30 dagen op zichzelf te kunnen functioneren. Er is een volledig gecertificeerde helideck en helikopterhangar, plus 2 grote tender garages en een duik storage. De stroomopwekking bestaat uit een Siemens BlueDrive-systeem met 3 generatoraggregaten met variabele snelheid en DC-bus. En in combinatie met de elektrische voortstuwingsmotoren en een battery pack heeft het jacht een economische en milieuvriendelijke profiel.

DAMEN 62m SeaXplorer launch 5 John Gauldie van Damen Shipyards
Foto, John Gauldie van Damen Shipyards