Eerste grote LNG project in Mozambique gaat naar Van Oord

Van Oord heeft de opdracht gegund gekregen om de onderzeese offshoresystemen aan te leggen voor een onshore LNG faciliteit in Mozambique in consortium met TechnipFMC. Dit wordt de eerste LNG-faciliteit van het land. De totale contractwaarde voor het consortium is meer dan 1 miljard dollar.

Stingray. Foto Van Oord.

Het gaat om een EPCI-contract (Engineering, Procurement, Construction and Installation) voor Anadarko Moçambique Área 1, een dochterbedrijf van Anadarko Petroleum Corporation. Van Oord gaat de werkzaamheden in ondiep water uitvoeren en TechnipFMC is verantwoordelijk voor de werkzaamheden in dieper water.

Er komen twee LNG-fabrieken op het Area 1 Mozambique LNG project te staan met een capaciteit van 12,88 Mtpa. De fabrieken zijn ter ondersteuning van de ontwikkeling van de Golfinho/Atum-velden die binnen het Offshore Area 1 gebied liggen.

De komende maanden staan in het teken van de projectvoorbereiding. Voor de werkzaamheden gelden strenge milieu- en omgevingseisen. Van Oord vindt het bijzonder belangrijk om alle mogelijkheden om de impact op de omgeving te beperken en te beheersen, en om positieve milieu- en maatschappelijke voordelen te bevorderen. De uitvoering begint in 2021.