Eerste LNG bunkerponton voor binnenvaart gedoopt

Op 26 juni heeft Titan LNG samen met Port of Amsterdam de FlexFueler001 feestelijk gedoopt. Met de doop is het efficiënt bunkeren van LNG voor de binnenvaart in het ARA-gebied officieel van start gegaan.

Titan LNG FlexFueler001 Foto Kooiman
Titan LNG FlexFueler001 aan het varen. Foto Kooiman

Het evenement werd bijgewoond door stakeholders, zakenpartners en bouwers van de FlexFueler. De doopspreuk werd uitgesproken door Yvonne Brouwer, partner van Niels den Nijs, CEO Titan LNG, die daarmee de FlexFueler001 doopte en haar een behouden vaart toewenste.

Op dit moment wordt de FlexFueler001 in handen van AMS-bunkerspecialisten ingezet voor de bevoorrading van meerdere klanten. Deze variëren van tankers en containerschepen tot roro’s. De activiteiten worden steeds efficiënter, zowel in de haven van Amsterdam en die van Rotterdam, en binnenkort in Antwerpen. De FlexFueler001 is de eerste in een reeks van schepen. Titan LNG zal de FlexFueler002, momenteel in aanbouw en gereed medio 2020, in de haven van Antwerpen in gebruik nemen. De aankondiging van het derde schip volgt binnen enkele maanden.

Niels den Nijs, CEO van Titan LNG: “Wij zijn de Kooiman Marine Group, Cryovat en MSN erg dankbaar voor hun aandeel in de totstandkoming van dit schip. Verder willen wij Beequip, AKEF en de provincie Noord-Holland bedanken voor de financiering en het mogelijk maken van dit project. En tot slot zijn wij Port of Amsterdam zeer erkentelijk voor de thuishaven en verdere ondersteuning van het project op vele manieren. Ik geloof in LNG als dé schone brandstof van de toekomst, en wij zijn enorm trots op het ecosysteem waar wij samen met onze partners aan bouwen. Zo maken wij toegang tot LNG eenvoudig.”

Femke Brenninkmeijer, directeur Energy, Cargo & Offshore, Port of Amsterdam: “Wij zijn erg enthousiast over de FlexFueler die het mogelijk maakt om in onze haven LNG te bunkeren. Als eerste bunkerponton specifiek voor LNG in Europa draagt zij bij aan het realiseren van ons doel om uit te groeien tot een van de schoonste en meest duurzame havens ter wereld.”