Eerste P.J.S. de Jong Innovatieprijs

Het project Sofic van rederij Jaczon BV ontving donderdag 17 september de eerste P.J.S. de Jong innovatieprijs tijdens de Maritime & Offshore Innovation Day van TNO op de RDM-Campus in Rotterdam.

De maritieme sector riep deze nieuwe prijs in het leven voor de meest innovatieve oplossing met maatschappelijke impact. De prijs is vernoemd naar oud Premier en Kapitein-ter-Zee  P.J.S. de Jong. Hij was steeds een lichtend voorbeeld in het samenbrengen van militaire precisie en maatschappelijk nut. Met de prijs worden wetenschappers, instellingen en bedrijven ondersteund die zich bezighouden met het ten goede brengen van maritieme ontwikkelingen uit defensie-onderzoek aan de nationale maritieme industrie. Daarom heeft zijne Excellentie met trots zijn naam verbonden aan deze prijs die samen met TNO wordt uitgereikt.

Sofic
Het project Sofic van Jaczon BV is de technologie waarbij sonarkennis wordt gebruikt voor het selectief vangen van vis. Het gebruik van sonar maakt het mogelijk om diverse soorten vis realtime te classificeren om ongewenste bijvangst is te minimaliser

Meer… TNO 

Related news

List of related news articles