Europese primeurs Baker Hughes en GustoMSC in conferentie Offshore Energy

Blue Orca Baker Hughes bij bericht vessels sessie

Rotterdam, 7 oktober. Baker Hughes en GustoMSC presenteren op 15 oktober over recente nieuwbouwprojecten voor de offshore. Daarmee heeft Offshore Energy de Europese primeur van presentaties over het stimulatieschip de Blue Orca (BakerHughes) en over een nieuwe serie boorschepen (GustoMSC).

De twee presentaties maken deel uit van de sessie ‘State of the art vessels for the offshore industry’ tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference. Martijn van Wijngaarden, als certification manager betrokken bij de bouw van de Aegir van Heerema zit de bijeenkomst voor. Naast Simon Austin van Baker Hughes en Sjoerd Hendriks van GustoMSC, spreken ook Remko Bouma van Damen Shipyards – over Damens Offshore Carrier – en Elias Boletis van Wärtsilä Corporation – over innovaties in aandrijftechnieken voor offshore schepen.

De markt, de overheid en de klant stellen steeds hogere eisen aan scheepsbouw en gebruikte techniek.

De genoemde bijeenkomst geeft laat deskundigen op het gebied van ontwerp, bouw, equipmentlevering en gebruik aan het woord.

De lijst met verplichtingen voor offshore schepen lijkt steeds langer te raken. Onder meer door strengere milieunormen, zoals verplichte ISO 14001 certificering bijvoorbeeld, maar ook de grotere aandacht voor duurzaamheid, stellen de markt, de overheid en de klant steeds meer eisen aan scheepsbouw en gebruikte techniek.

Deze sessie over innovatieve schepen in de offshore industrie werpt onder meer een licht op innovatieve oplossingen voor de toekomst, waarin de eisenlijst alleen maar kan groeien, en de manier waarop scheepsbouwers hierin mee kunnen gaan.

Voor meer informatie klik hier