Evert den Boer nieuwe commissaris bij Port of Amsterdam

De raad van commissarissen van Port of Amsterdam is met ingang van 1 september 2021 versterkt met Evert den Boer (51 jaar) en bestaat nu uit vijf leden.

Evert den Boer nieuwe commissaris bij Port of Amsterdam 01-9-2021

Evert den Boer, CEO van Enexis Groep, heeft veel bestuurservaring in de (duurzame) energiesector. Hij is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie en eerder was hij voorzitter van de raad van bestuur van Greenchoice, producent en leverancier van duurzame energie.

Evert den Boer nieuwe commissaris bij Port of Amsterdam 01-9-2021
Evert den Boer nieuwe commissaris bij Port of Amsterdam.

Port of Amsterdam wil voorloper zijn in de transitie naar een duurzame samenleving en klimaatneutrale haven in 2050. Het havenbedrijf zet in op groei in non-fossiele omzet zoals waterstof, kiest voor groei in opslagcapaciteit voor alternatieve brandstoffen en gaat voor meer circulaire procesindustrie.

Jeroen de Haas, voorzitter raad van commissarissen: “De versterking van de raad van commissarissen met Evert den Boer maakt opnieuw duidelijk dat Port of Amsterdam en onze aandeelhouder gemeente Amsterdam kiezen voor versnelling van de transitie. Met Evert halen wij een toezichthouder en adviseur binnen die een meer dan welkome aanvulling is op de reeds aanwezige kennis en ervaring binnen onze raad.”

Den Boer studeerde geofysica aan de Technische Universiteit in Delft.