EWA en Navingo bundelen krachten voor Marine Energy

EWA, de Nederlandse branchevereniging voor Energie uit Water en Navingo organiseren dit jaar op 26 oktober het Marine Energy Event tijdens Offshore Energy 2016 in Amsterdam RAI. Deze dag staat in het teken van het winnen van energie uit water.

Bekende gezichten uit de industrie zullen gedurende deze dag de highlights van het afgelopen jaar en hun blik op de toekomst presenteren. Tevens worden updates over diverse Nederlandse projecten in de Oosterscheldekering, de Brouwersdam, de Afsluitdijk en de Waddenzee bij Texel gegeven en kijken we naar internationaal toonaangevende projecten in Frankrijk en Groot-Brittannië. Tot slot worden energievoorziening voor eilanden besproken.

Het Marine Energy Event is onderdeel van Offshore Energy Exhibition & Conference, een jaarlijks evenement dat zich volledig richt op de offshore energie industrie. Zowel de opsporing en winning van conventionele energiebronnen olie & gas, alsmede hernieuwbare deel van de energiemix, zoals offshore wind en marine renewable energy staan tijdens Offshore Energy 2016 centraal.

Over EWA
EWA is een kleine, maar actieve branchevereniging voor bedrijven in de offshore- en baggerindustrie, ontwikkelaars van nieuwe technologieën gericht op winning van energie uit water, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen en overheden. Energie uit water, waaronder rivieren, golf- en getijdenenergie, oceaan-thermische energie en energie uit zoutconcentratieverschillen, zullen een substantiële bijdrage gaan leveren aan de doelstellingen van Nederland en Europa om de energieopwekking te verduurzamen. Nederland kan hierin een wereldwijd leidende rol bewerkstelligen, vanuit de sterke verwantschap van deze sector met typisch Nederlandse industrieën als offshore- en baggerindustrie en watermanagement.

Registreren voor Marine Energy Event