Filmdag over offshore windparken op zee in Baggermuseum

Veel mensen willen weten hoe zo’n windpark op zee wordt gebouwd. U kunt de tijdelijke tentoonstelling ‘Offshore Wind, uitdaging op zee’ nog tot en met 12 maart bezoeken. En voor een nog completer beeld worden op de filmdag van 13 februari opnieuw de films getoond over het aanleggen van windparken op zee.

Weet u hoe windparken op zee worden gebouwd? Wij zien alleen ranke witte palen met rotorbladen in de verte staan, maar wat is ervoor nodig om ze daar te krijgen? En wat hebben baggeraars en waterbouwers te maken met windparken op zee?

Aan de hand van diverse films laten we u zien hoe windparken op zee worden aangelegd. Van het bouwen van de fundering, het plaatsen van de zogenaamde monopiles, het maken van de turbines, tot het aanleggen van de kabels om ons van stroom te voorzien. In ongeveer 2,5 uur informeren wij u over de laatste stand van zaken over deze nieuwe werkzaamheden van de waterbouwers.

De filmdag vindt plaats op zaterdag 13 februari. U kunt kiezen uit twee voorstellingen: de eerste voorstelling begint om 11.00 uur en de tweede voorstelling om 14.00 uur. U heeft dan alle tijd om ook de tijdelijke expositie te bekijken.

Meer… Baggermuseum