GoodFuels Marine introduceert bijzonder schone stookolie

GoodFuels Marine, Nederlands bedrijf in duurzame brandstoffen voor de scheepvaart introduceert de eerste duurzame stookolie- met nagenoeg geen CO2- en zwaveluitstoot, Bio-Fuel Oil. De brandstof kan meteen gebruikt worden zonder aanpassingen aan de scheepsmotor.

Bio-Fuel Oil van GoodFuels
Bio-Fuel Oil van GoodFuels

GoodFuels verwacht een grote impact te kunnen maken op de ambitieuze klimaat doelstellingen voor de scheepvaart.

Hoogtepunt na 3 jaar onderzoek en ontwikkeling

De introductie van de brandstof GoodFuels Bio-Fuel Oil markeert het hoogtepunt na 3 jaar intensief onderzoek en ontwikkeling. Waaronder intensieve testen in samenwerking met partners als Boskalis en Wärtsilä en het testen in de dagelijkse operatie van een zeeschip van Deense reder Norden A/S.

Deze scheepsbrandstof voldoet aan de 2020 0,5 procent Sulphur cap en speelt in op de groeiende druk op scheepseigenaren om aan de CO2 reductie-eisen die de International Maritime Organisation (IMO) heeft aangekondigd te voldoen: een Ultra Low Carbon & Sulphur Fuel Oil (ULCSFO).

“Potentiële gamechanger”

Jan Rindbo, CEO van NORDEN A/S: “NORDEN is trots om middels ons intensieve test programma direct bij te dragen aan de introductie van deze duurzame, fossielvrije stookolie van GoodFuels. Deze brandstof is een potentiële gamechanger in het terugbrengen van de CO2-voetafdruk van de scheepvaart.”

“NORDEN heeft al heel veel gedaan om haar CO2-emissies per ton cargo drastisch terug te brengen. Met de nieuwe IMO CO2-reductiedoelstelling is het echter evident dat we met alleen brandstofefficientie er niet gaan komen. Met deze testen hebben we aangetoond dat de GoodFuels Bio-Fuel Oil een effectieve en betaalbare methode is om deze doelstelling te kunnen halen. Ik ben er van overtuigd dat ook onze klanten dit zullen waarderen en de vraag naar deze brandstof sterk zal toenemen.”

NORDEN A/S en GoodFuels Marine zijn een langdurig partnership aangegaan om het volume zo snel mogelijk op te schalen.