Groot zeilschip van Peruaanse Marine te zien in Rotterdam

  • binnenland

Op dinsdagochtend 8 augustus wordt het zeilschip Unión van de Peruaanse Marine verwacht in Rotterdam aan de Wilhelminakade. Op 9 en 10 augustus kunnen bezoekers het trainingsschip te bezichtigen van 10:00 tot 18:00 uur. De Unión is het grootste zeilschip van Latijns-Amerika en de een na grootste van de wereld. Het schip is in Rotterdam om de Nederlandse en de Peruaanse gemeenschap dichter bij elkaar te brengen.

Dit trainingsschip is tot stand gekomen door een samenwerking van de Spaanse en Peruaanse Marine. De bemanning van de Unión bestaat uit 244 mariniers, waarvan 83 matrozen van de Marineschool van Peru.

Het schip heeft 4 masten en is 115,5 meter lang en 13,5 meter breed met een diepgang van 6,5 meter. De masten zijn ruim 50 meter hoog. De bemanning telt 244 mariniers, waarvan 83 matrozen van de Marineschool van Peru. Op zee en in het buitenland is het zeilschip Peruaans territorium. De Unión is officieel een rondreizende ambassade van Peru.

Het vaartuig is gebouwd in Peru op de scheepswerven van El Servicio Industrial de la Marina (SIMA). Dit is is het eerste schip in de Peruaanse Marine van zijn soort.

Hieronder een filmpje van de aankomst in Miami in november vorig jaar.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten