Havenbedrijf Amsterdam nieuw lid van Leaders for Nature

energiehaven_eigendom-OTA-airshot-3

Havenbedrijf Amsterdam is lid geworden van Leaders for Nature, het bedrijvennetwerk van natuurorganisatie IUCN NL. “De kennis en expertise uit het netwerk kunnen ons helpen bij het verwezenlijken van onze duurzaamheidsambitie”, aldus Ed Nieuwenhuizen, financieel directeur met maatschappelijk verantwoord ondernemen in zijn portefeuille van Havenbedrijf Amsterdam.

Voor IUCN NL is de haven een essentiële speler in het vergroenen van de economie. “De Amsterdamse haven heeft de afgelopen jaren concrete actie ondernomen om de natuur in het havengebied te beschermen. Via Leaders for Nature kan het havenbedrijf het effect van haar acties opschalen”, aldus Daan Wensing, manager van Leaders for Nature. Bovendien kan de haven een belangrijke rol spelen als katalysator voor andere bedrijven die in het havengebied opereren om zo verduurzaming van de haven en de keten te realiseren, denkt hij. “Het versterken van die leiderschapsrol is precies de gedachte achter ons netwerk.”

Havenbedrijf Amsterdam komt aanstaande donderdag voor het eerst in actie binnen het netwerk. “Dan zijn we met een team aanwezig op het jaarlijkse Leaders for Nature Forum”, aldus Nieuwenhuizen. Tijdens dit evenement werken alle ledenbedrijven samen met vertegenwoordigers van de overheid en diverse natuurorganisaties aan hun duurzaamheidsplannen voor het komende jaar.

Leaders for Nature, dat in 2005 door IUCN NL werd opgericht, telt in totaal twintig leden waaronder grote multinationals als Philips, DSM en AkzoNobel. Gezamenlijk zetten zij zich in voor de vergroening van de economie. Leaders for Nature ondersteunt haar leden hierbij met inspiratie, kennis, training en projectbegeleiding. Het netwerk richt zich op concrete acties door de aangesloten bedrijven, als ook gezamenlijke initiatieven die waarde voor natuur, bedrijf en samenleving creëren.

Meer… Port of Amsterdam