“Helpen om het beste uit mensen te halen”

  • binnenland

Het beste uit mensen halen, een wens van veel bedrijven. Ook van InContext Consultancy Group, een adviesbureau dat organisaties helpt om dit doel te verwezenlijken. Tijdens Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2017 ondersteunden zij diverse maritieme en offshore bedrijven. Wij spraken met Winona van Eck, Consultant binnen InContext, over hoe zij bedrijven helpen hun doel te bereiken. Hoe uiteenlopend dit ook mag zijn.

In samenwerking een vertaalslag maken
Tijdens MOCE werden bezoekers middels case studies uitgedaagd door bedrijven om twee uur lang met een actueel of fictief probleem aan de slag te gaan. Voor de bedrijven het moment om te laten zien wat zij als werkgever te bieden hebben om potentiële nieuwe werknemers aan zich te binden. “Aan ons de taak om de bedrijven hierin te ondersteunen”, vertelt Van Eck. “Bedrijven hebben een bepaald beeld of visie die zij graag willen uitstralen naar buiten of willen overbrengen. Echter blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wij denken met de bedrijven mee om de vertaalslag te maken naar hoe zij dit het beste kunnen aan pakken.”

Inspireren en verbinden
“Wij stellen in eerste instantie een heleboel vragen om het bedrijf en bedrijfsproces echt te begrijpen en om erachter te komen wat een bedrijf wil uitstralen of vertellen. Wij helpen deze organisaties om dit goed en krachtig te kunnen overbrengen. Daarnaast is het goed in beeld krijgen van wie je doelgroep is ook een belangrijke stap”, gaat Van Eck verder. Als dit duidelijk is, gaat InContext in samenwerking met het bedrijf invulling geven aan in dit geval case studies. Dit doen zij door mensen te inspireren en te verbinden. “Wij creëren altijd een beleving om de mensen erbij te betrekken, zodat zij met het juiste gevoel vertrekken. Dat zijn volgens ons belangrijke aspecten.”

Een probleem is vaak brancheoverschrijdend
Naast helpen bij het vorm geven van case studies, biedt InContext ook ondersteuning in andere situaties waaronder cultuurverandering, leiderschapsontwikkeling en strategische gedragsverandering. Naast ruime ervaring in de offshore branche is InContext ook actief in andere sectoren. Een situatie of probleem is vaak brancheoverschrijdend. Door hun manier van (samen)werken en ervaring, is het mogelijk om te leren van andere sectoren en best practices toe te passen. “We brengen visie en strategie tot leven, innoveren werkwijzen, ontwikkelen leiderschap op ieder niveau, verbeteren samenwerking, groeien samen en creëren waarde voor organisaties, hun klanten en hun omgeving.”

“Op dit moment bieden wij, voor het vierde jaar, ook ondersteuning bij het vorm geven van de Masterclasses die door bedrijven worden aangeboden tijdens het Offshore Energy Exhibition & Conference op 10 en 11 oktober 2017 in Amsterdam RAI. We gaan in gesprek met de master om het onderwerp van de Masterclass verder uit te diepen. Naast de inhoud, is ook de vorm die gekozen wordt van belang. Samenwerken om waarde te creëren voor alle betrokken partijen, de deelnemers, de master en de organisator, daar gaan we voor!”

 

Photo:

Related news

List of related news articles