Honda Motor Europe Logistics start met binnenvaartschepen voor transport

Honda Motor Europe Logistics in Gent gaat binnenvaartschepen inzetten voor het transport van onderdelen en afgewerkte producten. Dinsdag 11 juni startte Honda met het vervoer van containers van de haven van Antwerpen naar North Sea Port via de binnenvaart.

Honda start met binnevaartschepen voor transport in Gent Foto North Sea Port
Eerste containers worden op een binnenvaartschip geladen voor Honda
Motor Europe Logistics. Foto, North Sea Port
.

Hiermee zet de autoproducent in op ‘groen’ transport. North Sea Port stimuleert bedrijven zoveel mogelijk om in te zetten op duurzaamheid. De modal shift is hier een belangrijk onderdeel van: minder vervoer over de weg en meer vervoer via binnenvaart, het spoor of pijpleidingen, van en naar het achterland.

Ruim 1.400 containers

Jaarlijks zullen minstens 1.420 binnenkomende containers uit onder meer Japan, Thailand, USA, Mexico en China via de binnenvaart hun eindbestemming in North Sea Port bereiken. De gewijzigde flow bij Honda heeft betrekking op de aanlevering van motorfietsen, power producten en wisselstukken.

CO2 reductie

De aanvoer via binnenvaartschepen leidt tot een vermindering van vrachtwagenbewegingen, goed voor een reductie van CO2 uitstoot van meer dan 14 ton per jaar.

Over Honda Motor Europe Logistics

Het Japanse Honda is een ontwerper en producent van auto’s en motorfietsen. Ruim 40 jaar geleden streek Honda neer in Gent voor de uitbouw van zijn grootste distributiecentrum in Europa voor de opslag en verdeling van de hele waaier aan producten zoals nieuwe auto’s, motorfietsen, grasmaaiers, buitenboordmotoren, losse motoren én van de 300.000 onderdelen voor al die producten. Ook voor IT en opleidingen speelt Gent een vooraanstaande rol in het netwerk van Honda. Er werken 600 mensen.