Huntsman ontvangt vrouwen van de toekomst tijdens Girlsday

Huntsman zet tijdens Girlsday 2015 weer de hekken open, dit keer voor jonge dames. Op 23 april mochten 22 meiden uit klas 1 en 2 van het Helinium College in Hellevoetsluis kennismaken met onze chemie. Met de verhalen van Huntsmandames (en heren) van de afdelingen communicatie, engineering, productie en laboratorium hebben zij de uiteenlopende banen en mogelijkheden bij Huntsman ontdekt. Twee dames van het STC in Brielle die een opleiding volgen tot procesoperator liepen ook mee om enerzijds hun ervaringen in de ‘mannenopleiding’ te delen en anderzijds kennis te maken met Huntsmanals procesbedrijf.

Na een bezoek aan het R&D-laboratorium en de Downstreamfabieken werd er geluncht met de vrouwelijke voorzitter van de gebiedscommissie Rozenburg Pamela Blok van Werkhoven. Zij legde uit hoe belangrijk de industriële en technische bedrijven en dus ook de toekomstige medewerkers van de industrie zijn voor het gebied Rozenburg! Huntsman is van mening dat bedrijven, scholen en de overheid op een prettige manier moeten samenwerken om jongeren te inspireren zodat zij kiezen voor een loopbaan in het Rotterdamse havengebied. Een positieve, enthousiaste uitstraling en gepaste trots op deze omgeving is daarbij zeer belangrijk. Huntsman hoopt dan ook dat steeds meer bedrijven hun poorten zullen openen voor jongeren en deel zal nemen aan dergelijke initiatieven.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Lees meer…Huntsman