Imtech Marine Group op SMM in Hamburg

Imtech Marine is twee jaar geleden op de SMM 2008 geïntroduceerd als een groep gerenommeerde maritieme bedrijven, die onder de Imtech vlag hun krachten bundelen. Nu, twee jaar later, presenteert Imtech Marine haar diensten en oplossingen met een focus op ondersteuning gedurende de levenscyclus van het schip op dezelfde locatie, stand no. 210 in hal B6. Radio Holland maakt deel uit van de Imtech Marine presentatie.

Op SMM toont Imtech Marine haar technologie en diensten portfolio door middel van de laatste ontwikkelingen in onder andere geïntegreerde brugsystemen, platform automatiseringssystemen, elektrische voortstuwing- en energiesystemen, luchtbehandelingtechnologie, een live presentatie van connectiviteit en specifiek groene technologie. Speciale aandacht wordt geschonken aan de diensten die een schip gedurende de hele levenscyclus ondersteunen. Als full-service dienstverlener en systeem integrator biedt Imtech Marine op maat gemaakte innovatieve technologische oplossingen en betrouwbare diensten gedurende de gehele levenscyclus van het schip. Imtech Marine specialiseert zich in platform- en brug automatisering, navigatie & communicatie oplossingen, inclusief connectiviteit, energie- en voortstuwingssystemen, luchtbehandelingoplossingen en brandbeveiligingssystemen, entertainment- en verlichtingssystemen en maritieme diensten. Imtech Marine heeft 2500 werknemers op meer dan 70 locaties langs de internationale scheepvaartroutes en nabij scheepsbouw centra.
Gerenommeerde leden van Imtech Marine zijn Radio Holland Group, Imtech Marine & Offshore, Imtech Marine Germany, Imtech Schiffbau-/Dockbautechnik, Koninklijke Dirkzwager en Van Berge Henegouwen Installaties.

Innovatieve binnenvaartbrug op SMM
Op de stand van Imtech Marine wordt een nieuwe, innovatieve binnenvaartbrug getoond, waarin de eycaching Falcon glaspanelen zijn geïntegreerd. Deze innovatieve navigatielijn kenmerkt zich door het gebruik van multifunctionele zicht- en bedieningspanelen, die zorgen voor een grote flexibiliteit in het tonen van relevante navigatie gegevens. De functionaliteiten van de unieke Falcon lijn kunnen met één druk op de knop van de modern vormgegeven panelen worden weergegeven. Uitbreiden van bestaande systemen is zeer eenvoudig; een nieuwe sensor wordt op de MultiHUB, het intelligente verdeelsysteem van de Falconlijn, aangesloten, waardoor de gegevens van deze sensor op het netwerk beschikbaar zijn. De gebruiker kan eenvoudig kiezen welke functionaliteit er wordt weergeven. Keuzes over taal, kleurinstelling of instrumentindeling behoren tot het verleden; de Falcon navigatielijn maakt alles makkelijk toegankelijk.

Bron: Imtech, 17-08-2010;