Inklapbare container 4FOLD krijgt € 2,5 miljoen subsidie

Het Delftse bedrijf Holland Container Innovations (HCI) krijgt €2,5 miljoen euro van het Europese mkb-instrument Horizon 2020. HCI heeft een inklapbare container ontwikkeld de ‘4FOLD’ voor transport op zeeschepen. Nadat de containers gelost zijn kunnen ze worden ingeklapt tot een kwart van de normale omvang. Het vervoeren van lege containers kost de transportwereld circa € 25 miljard per jaar en resulteert in veel onnodige uitstoot van CO2. 

HCI is opgericht in 2008 en een spin-off van de TU Delft om het idee voor een inklapbare container succesvol op de markt te brengen.

“De 4FOLD containers zullen een ware revolutie in het internationale transport bewerkstelligen” aldus Simon Bosschieter, een van de grondleggers van HCI.

“Ondanks de uitdagingen voor de wereldeconomie blijft leegtransport van containers een enorme kostenpost. Kosten moeten omlaag en de globale vraag naar CO2 reductie blijft toenemen. HCI kan het verschil maken”. Ook voor het inzetten van de toegekende subsidie heeft het bedrijf een duidelijke visie. “Met behulp van de subsidie uit het mkb-instrument kan HCI de marktintroductie versnellen. Om de logistieke sector verder te overtuigen van de toegevoegde waarde van 4FOLD is een grootschalige demonstratie noodzakelijk. Dit opent deuren voor ons innovatieve product”.

Expertise Horizon 2020
In deze tweede fase van het mkb-instrument dienden in totaal 960 Europese bedrijven een aanvraag in. Slechts 33 hiervan, waaronder HCI, krijgen subsidie.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten