InterModal Solutions (IMS) ontzorgt logistiek vanuit Veendam InterModal Solutions (IMS) ontzorgt logistiek vanuit Veendam

In de afgelopen maanden zijn er tal van nieuwe activiteiten gestart op de terminal van Groningen Railport. Zo vindt er diverse opslag plaats voor onderdelen die nodig zijn bij de bouwwerkzaamheden in de Eemshaven. Het hoofdkantoor van IMS Veendam is gevestigd in het facilitair centrum en biedt vanuit het noorden van het land diverse logistieke oplossingen.

Het bruist van activiteiten op de Groninger Railport in Veendam, strategische gelegen aan de in de nabije toekomst verdubbelde N33 en die als voorpost van de Eemshaven haar toegevoegde waarde ziet stijgen.

Intermodale containervervoer
IMS organiseert meerdere keren per week een containershuttle naar Rotterdam. In combinatie met een regelmatige afvaart vanaf de barge terminal in Groningen, biedt IMS het noorden van het land een intermodale oplossing voor de aan- en afvoer van diverse producten naar de klant of het warehouse van IMS. Ook het containervervoer naar de provincie Friesland via de terminals in Heerenveen en Harlingen wordt hier vandaan georganiseerd.

Warehousing en bulktransport
Direct aan het spoor liggen de – van alle faciliteiten voorziene – warehouses van IMS. Verspreidt over 8 ruimtes is er de beschikking over 90.000 m² en kunnen de producten worden opgeslagen in stellingen of op de vloer. Tenslotte biedt IMS de klant toegevoegde waarde door de producten van klein verpakking naar groot, of vice versa, van groot naar klein om te pakken.

Meer… IMS Intermodal Solutions en Groningen Railport