Japanse ambassadeur bezoekt Rotterdam Maritime

Persbericht

De Japanse ambassadeur de heer K. Kyoji bezoekt op dinsdag 16 november om 12:00u de maritieme vakbeurs Rotterdam Maritime in het Rotterdamse Ahoy complex. De komst van een officiële vertegenwoordiger uit Japan is nog niet eerder vertoond op deze vakbeurs.

Ambassadeur de heer Kyoji zal op de stand van het Rotterdamse bedrijf Alphatron Marine de introductie bijwonen van een uniek product, zijnde een nieuwe rivierradar voor de binnenvaart waarbij het Japanse elektronica concern Japan Radio Company (JRC) en Alphatron Marine zeer nauw hebben samengewerkt om tot de ontwikkeling van het nieuwe product te komen. Alphatron Marine is in Nederland leverancier van JRC elektronica en de productie van de nieuwe rivierradar vindt gedeeltelijk plaats in Japan en voor een gedeelte in Nederland, wat eveneens en vrij unieke gebeurtenis is.

Als mede ter gelegenheid van het feit dat de Japanse elektronica industrie dit jaar 25 jaar verbonden is aan de ontwikkeling en fabricage van een navigatieapparaat dat uitsluitend wordt toegepast op de rivieren in Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk. Daarmee heeft het Japanse bedrijfsleven een grote rol gehad in de toenemende veiligheid op onze rivieren.

Als eerbetoon aan deze Japanse bijdrage hebben Alphatron Marine en JRC de ambassadeur uitgenodigd voor de introductie van de nieuwe rivierrader. De ambassadeur zal ontvangen worden op de stand van Alphatron Marine die totaal is uitgevoerd in Japanse stijl. Een fenomeen dat zich niet eerder heeft voorgedaan op een Nederlandse maritieme vakbeurs.

Bron: alphatronmarine.nl, 08-11-2004;