Kersten Europe investeert in twee “state of the art” buigmachines

De laatste jaren is er vanuit de markt een toenemende vraag ontstaan naar nóg grotere en nóg dikkere gebogen platen en profielen. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen heeft Kersten Europe onlangs geïnvesteerd in twee gloednieuwe buigmachines.

Het betreft de 2400T Power Press en de R15S. Twee hypermoderne, zware machines die moeiteloos de dikste en grootste platen en profielen kunnen buigen. Beide buigmachines staan in de Nederlandse vestiging van Kersten Europe, in het Limburgse Wanssum.

2400T Power Press
Voor het buigen van cilinders en conussen tot 150 mm dik met een breedte van 3,3 meter
Met name vanuit de sectoren Offshore en Renewable Energy ontstond de behoefte aan meer capaciteit voor het buigen van dikwandig plaatstaal. De 2400T Power Press is hét antwoord op die vraag.
De 2400T Power Press is een imposante machine met een enorme kracht, zonder in te leveren op precisie en snelheid. Met een kracht van 2400 ton en maar liefst 400 bar drukt de stempel van de machine op de staalplaat. Met een zekere souplesse wordt in korte tijd een staalplaat tot 150 mm dik en 3,3 meter breed omgebogen tot een dikwandige conus of cilinder met een nauwkeurigheid van 1/100 mm.
Het is een unieke machine die helemaal is aangepast aan de wensen van Kersten Europe. Zo zijn de hydroliekunit, de 6 hydroliek cilinders, componenten en de benodigde buig- en hijsgereedschappen op maat gemaakt.

R15S
Europa’s meest krachtige profielbuigmachine
De komst van de R15S is een welkome aanvulling op het reeds uitgebreide machinepark van Kersten Europe. Nog voordat de R15S was geïnstalleerd had Kersten Europe al diverse opdrachten voor deze machine ontvangen. Onder andere voor zware profielbuigingen HEA800 over de X-as, buis Ø508x40mm en zelfs buis Ø610 x 20 mm.

De R15S is de grootste, en krachtigste profielbuigmachine van Europa. Met een maximale buigcapaciteit van 800 mm over de sterke as worden profielen en buizen in korte tijd in de gewenste vorm gebogen.

Op de website www.kersteneurope.com zijn video’s geplaatst vanbde 2400T Power Press en de R15S.

Kersten Europe biedt een compleet pakket gebogen delen voor de Offshore Wind industrie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de jongste generatie buigmachines, robots en geavanceerde lasmachines. Van J-tubes, bell mouths, access platforms, suction anchors, conductor guides, sleeves, cones en meer.
Kersten Europe levert compleet projectmanagement. Naast het buigen van profielen en platen, kunt u bij Kersten Europe terecht voor engineering, prototyping, uitvoeren van bijkomende werkzaamheden (zoals 3D op maat snijden en lassen) logistiek en transport.