Klassiek cruiseschip ‘MS Boudicca’ in Gent

Op woensdag 3 april vroeg in de ochtend kreeg North Sea Port in Gent bezoek van het cruiseschip ‘MS Boudicca’. Het schip is in 1973 gebouwd en heeft een klassiek en luxe karakter. Via de Westerschelde kwam het cruiseschip het sluizencomplex in Terneuzen het kanaal Gent-Terneuzen opvaren en nu ligt ze afgemeerd aan de Rigakaai in Gent. Rond 18:00 uur vaart het schip richting Rotterdam en Amsterdam.

Cruiseschip 'MS Boudicca' in Gent. Foto, North Sea Port.
Cruiseschip ‘MS Boudicca’ vanmorgen vroeg in Gent. Foto, North Sea Port.

Het ‘MS Boudicca’ van Fred. Olsen Cruise Lines is 205,47 meter lang, ruim 25 meter breed met een diepgang van 7,50 meter. Vorig jaar kwam het schip voor het eerst in Gent. Op 30 september wordt het schip opnieuw verwacht.

Afgelopen zondag is Boudicca vertrokken vanuit Dover in Groot-Brittannië in via Antwerpen in Gent aangekomen. Na een 8-daagse cruise arriveert het schip op zondag 7 april weer in Dover. Er zijn op dit moment 658 passagiers en 370 bemanningsleden aan boord. In totaal heeft het schip ruimte voor 880 gasten.

Mooie plaatjes

Een Cruiseschip aan de Rigakaai in Gent levert mooie plaatsjes op. Wie van dit zicht wil genieten, moet snel zijn. Het cruiseschip ligt er nog tot woensdagavond 18 uur. Aan boord gaan van dit schip is niet mogelijk.

Cruiseschip MS Boudicca vanaf de andere kant aan de Rigakaai in Gent. Foto, North Sea Port.