Leerlingen van ‘School at Sea’ na zes maanden weer thuis

  • binnenland

De 34 leerlingen van ‘School at Sea’ komen op 16 april aan in IJmuiden. Zij hebben er dan leerzame reis van een half jaar aan boord van het zeilschip Regina Maris op zitten. De kinderen (van 14 t/m 17 jaar) hebben aan boord alles zelf gedaan; navigeren, zeilen, eten koken, wassen, opruimen, schoonmaken en al het schoolwerk. Dag èn nacht de wacht houden op zee werd ook gedaan door de leerlingen. Alles onder toeziend oog van vijf docenten, vier bemanningsleden en de kapitein. 

“Ze brengen de leerstof meteen in praktijk. Hoe mooi is het om voor biologieles een vliegende vis die op dek is geland te ontleden?”

De reis begon half oktober vanuit IJmuiden voor het ‘Rondje Atlantic’. Eerst richting de Canarische en Kaapverdische eilanden, de oceaan over naar de bovenwindse eilanden (Sint Maarten, Sint Eustachius en Saba) vervolgens naar Dominica, Curaçao, Aruba en de San Blas eilanden. In Panama is een reis over land gemaakt in kleine groepjes. Daarna naar Isla Providencia, Cuba (ook over land), Bermuda, over de Oceaan naar de Azoren en weer terug naar IJmuiden. Onderweg waren er excursies, uitwisselingen met andere scholen en verschillende (culturele) activiteiten georganiseerd. In totaal zijn er 12.000 zeemijlen afgelegd.

Kapitein Martin Duba: ‘Ze vertrekken als kinderen en komen als volwassen terug’.

De missie van ‘School at Sea‘ is om leerlingen de kans te geven zich te ontwikkelen, door kennis èn ervaring.

Related news

List of related news articles