Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen

TitanicReddingsboot

Amsterdam EXPO College: Er gebeurt een ramp met een cruiseschip op de Noordzee. Wat kan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dan betekenen?

Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari staat Amsterdam EXPO, waar momenteel Titanic: The Artifact Exhibition te zien is, in het teken van nautische helden tijdens de Heldendagen. Speciaal voor hen die dag en nacht klaarstaan om te helpen op de Nederlandse wateren, is de toegang tot de expositie tijdens deze dagen gratis. 

Gratis toegang Titanic: The Artifact Exhibition
Amsterdam EXPO wil medewerkers van onder meer de STC-KNRM, het Kustwachtcentrum, de Reddingsbrigade Nederland, de Koninklijke Marine, het Loodswezen en Luchtmacht-SAR bedanken voor hun levensreddende werk door gratis toegang tot Titanic: The Artifact Exhibition aan te bieden. Familie en vrienden van deze helden kunnen tijdens de Heldendagen de expositie bezoeken tegen een sterk gereduceerd tarief. Meer informatie en (vrij)kaarten reserveren via www.amsterdamexpo.nl/helden. Medewerkers van deze instanties dienen zich op voorhand te registeren en zich ter plaatse te identificeren.

KNRM
De hoofdtaak van de KNRM is het redden en helpen van mensen op zee en in ruime binnenwateren. De KNRM bestaat uit 1.300 vrijwilligers, ondersteund door enkele beroepsschippers en personeel van het hoofdkantoor IJmuiden. De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn in 2013 1993 keer uitgevaren en hebben daarmee 3333 mensen gered of geholpen. Omdat de diensten van de KNRM gratis zijn en zij niet gesubsidieerd worden, zijn alle donaties welkom. Meer informatie: www.knrm.nl.

Meer… Amsterdam Expo