Loodswezen bestelt 2 nieuwe tenders bij Barkmeijer

  • binnenland

Het Nederlands Loodswezen heeft op 23 juni de Friese scheepswerf Barkmeijer opdracht gegeven voor de bouw van nog twee aluminium tenders. De nieuwe tenders gaan voor de Nederlandse- en Vlaamse Scheldehavens gebruikt worden.

Deze jetgedreven aluminium tenders zijn de 9e en 10e van dit type. Het ontwerp van de tenders is afkomstig van het Schotse ontwerpbureau ‘Camarc’. Bij het bouwprogramma zijn zo’n 25 toeleveranciers uit Friesland, Groningen en Drenthe betrokken.

Vlootvernieuwing
Deze opdracht maakt deel uit van het totale vlootvervangingsprogramma van het Loodswezen. Acht van deze jetgedreven tenders van de ‘Aquila’- en ‘L’-klasse (zie foto van de tender Lesath) zijn reeds in de vaart. Het opnieuw kiezen voor dit ontwerp is een consolidatie van een sinds 2010 ingezet en beproefd concept.

“Dit type tender is uitermate geschikt voor de veelal zware omstandigheden op de Noordzee. De tenders hebben in de afgelopen jaren bewezen het perfecte middel te zijn om de loodsen van en naar de schepen te brengen. Zo zorgt het Loodswezen voor een 24/7 service. De samenwerking met Barkmeijer is vanaf 2007 constructief, coöperatief en gebaseerd op vertrouwen”, aldus Willem Bentinck, directeur van Nederlands Loodswezen B.V.

Lees meer over het Nederlands Loodswezen

 

Related news

List of related news articles