Luc Vandenbulcke wordt nieuwe CEO van DEME

Alain Bernard, CEO van DEME wordt per 1 januari 2019 opgevolgd door Luc Vandenbulck, zo meldt de raad van bestuur afgelopen vrijdag. Alain Bernard (63 jaar) is sinds 1980 actief bij de groep en leidt DEME als CEO sinds 2006. Hij heeft de groep de laatste 12 jaar omgevormd van een zuivere baggergroep tot een gediversifieerde waterbouwkundige groep die wereldwijd actief is. Onder zijn leiding groeide de omzet van 1,1 miljard euro naar 2,4 miljard euro (2017) en is DEME’s vloot één van de meest innovatieve en veelzijdige in de sector.

Luc Vandenbulcke (47 jaar) (KU Leuven, burgerlijk ingenieur) is al 21 jaar actief in de DEME-groep. Hij is oprichter en CEO van GeoSea, dat sinds het ontstaan in 2005 één van de snelst groeiende en meest succesvolle activiteiten binnen de DEME-groep is. GeoSea behaalde als aannemer van complexe waterbouwkundige projecten, waaronder windmolenparken op zee, een omzet van 1 miljard in 2017. Sinds 2011 is Luc Vandenbulcke tevens adjunct COO van DEME en lid van het management team.

Alain Bernard zal zich vanaf begin volgend jaar concentreren op zijn rol als bestuurder van DEME en zijn geaffilieerde bedrijven, voorzitter van de raad van bestuur van DEME Concessions NV en van Global Sea Mineral Resources NV (GSR) met het oog op de verdere ondersteuning van de groei van de groep.

De raad van bestuur wenst Alain Bernard uitdrukkelijk te danken voor de uitzonderlijke ontwikkeling die DEME onder zijn leiding heeft gekend tot één van de toonaangevende Belgische groepen met een internationale reputatie en wenst Luc Vandenbulcke en zijn team alle succes toe.