Mammoet implementeert Riverbed voor het versnellen van performance private cloud

  • offshore energie

Mammoet implementeert Riverbed voor het versnellen van performance private cloud

Mammoet implementeert Riverbed voor het versnellen van performance private cloud ~ WAN-optimalisatie-oplossingen verbeteren medewerkerproductiviteit ~

Riverbed Technology, de IT performance company, kondigt aan dat Mammoet, specialist in zwaar hijswerk en transportoplossingen, 65 Riverbed Steelheads succesvol heeft geïmplementeerd binnen drie datacenters in Europa, Azië en de Verenigde Staten en in alle remote kantoren. Mammoet heeft een groot IT-consolidatie-project geëffectueerd, door de uitrol van Wide Area Network (WAN)-optimalisatie-oplossingen van Riverbed. Tegelijkertijd werd de toegang verbeterd tot bedrijfskritische applicaties die zich bevinden in de private cloud-infrastructuur van de organisatie. Met behulp van Riverbed heeft Mammoet data verplaatst naar datacenters, 24 lokale servers verwijderd en het bandbreedtegebruik sterk verminderd. Daarnaast worden IT-kosten verlaagd, de productiviteit van de medewerker verhoogd, disaster recovery (DR) versneld en gesprekken met de klantenservice bespoedigd.

Mammoet is specialist op het gebied van opmaatgemaakte oplossingen voor zwaar hijswerk en transport, op zowel onshore- als offshore-locaties. De organisatie heeft 3.500 medewerkers in dienst, verspreid over circa 60 kantoren wereldwijd in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië. Mammoet plande consolidatie van zijn IT-infrastructuur naar een private cloud door lokale servers te vervangen voor datacenters gelegen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Dit had als doel IT-beheer te vereenvoudigen en kosten te verlagen. Door Riverbed is de applicatie-performance en snelheid van datareplicatie tussen datacenters voor disaster recovery gegarandeerd.

“Uit de testen kwam naar voren dat Riverbed Steelheads eenvoudig te configureren zijn en dat is één van de belangrijkste redenen waarom we voor Riverbed gekozen hebben”, zegt Hartger Brasjen, manager IT/infrastructuur bij Mammoet. “Je pakt de Steelheads uit, voert een netwerkadres in en ze werken. Andere alternatieven waren lastiger als het aankwam op configuratie. Sommige leveranciers deden twee dagen over de installatie van het systeem, terwijl Riverbed binnen een uur klaar was.”

Mammoet heeft de Riverbed Steelheads geïnstalleerd, verdeeld over de datacenters en remote kantoren. De organisatie heeft hierdoor data kunnen verwijderen van de remote locaties en beheer- en IT-onderhouds-kosten kunnen verlagen binnen de organisatie, naast het uitstellen van bandbreedte-upgrades in een gecentraliseerde infrastructuur. Het bedrijf zag direct een afname in dataverkeer voor DR-replicatie met 78 procent, CIF’s met 66 procent en Microsoft Outlook met 73 procent.

Mammoet heeft ook een Central Management Console (CMC) geïnstalleerd zodat de Steelheads vanaf één centrale locatie ingezet, geconfigureerd en beheerd kunnen worden. In verband met het wereldwijde karakter van de organisatie, heeft Mammoet er ook voor gekozen de Riverbed Steelhead Mobile-oplossing in te zetten. Dit biedt als voordeel dat mobiele medewerkers hiermee net zo snel en eenvoudig bij bestanden en gegevens kunnen komen als hun collega’s op fysieke locaties. De Steelhead Mobile-oplossing wordt gebruikt in kantoren waar minder dan vijf medewerkers zitten. Dit is een voordelige manier om netwerksnelheden die vergelijkbaar zijn met het LAN mogelijk te maken op kleinere kantoren.

“Riverbeds WAN-optimalistie-oplossingen hebben ons een platform gegeven waarmee we onze IT-operaties kunnen begrijpen, optimaliseren en consolideren in een private cloud-architectuur”, aldus Brasjen. “Dit helpt ons bij het bouwen van een dynamischere IT-infrastructuur die in lijn staat met onze organisatiedoelen en -behoeften. Onze medewerkers zijn nu dus productief, waar ter wereld ze ook zijn, wat ons een competitief voordeel geeft. Riverbed heeft ons voorzien van een scala aan oplossingen die in zowel onze huidige als toekomstige behoeften voorzien.”

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten