Maritieme Meesterwerken. Foto, Marco de Swart.

Maritiem Museum heropent met unieke tentoonstelling

Na een sluiting van ruim een half jaar, opent het Maritiem Museum Rotterdam weer de deuren op zaterdag 5 juni om 10:00u en rolt de rode loper uit voor bezoekers. Het museum opent met de unieke expositie ‘Maritieme Meesterwerken’ met topstukken uit zes eeuwen Maritieme schilderkunst uit de eigen collectie, in combinatie met werken van Museum Boijmans Van Beuningen. Tickets zijn nu online te boeken via www.maritiemmuseum.nl.

Maritieme Meesterwerken. Foto, Marco de Swart.
Maritieme Meesterwerken. Foto, Marco de Swart.
Maritieme Meesterwerken. Foto, Marco de Swart.

Oorspronkelijk zou ‘Maritieme Meesterwerken’ in februari al openen, maar door de beperkingen van de rijksoverheid om het Coronavirus te bestrijden is nu pas het werk van schilders als Claude Monet, Paul Signac, Jeroen Bosch, Willem van de Velde de Oude en Hendrick Avercamp te zien. Nu pas is de tentoonstelling voor het eerst te bezoeken.

Sluitstuk Boijmans bij de Buren

“De combinatie van de twee collecties maakt deze tentoonstelling uniek”, zegt algemeen directeur Bert Boer van het Maritiem Museum. “Zes eeuwen maritieme kunst komen samen op exact de plek waar de Rotterdamse haven in de 17e eeuw begon, de Leuvehaven.” Sjarel Ex, directeur van museum Boijmans Van Beuningen voegt daar aan toe: “De combinatie Maritiem en Boijmans is bijzonder want beide musea verzamelen vanuit een ander standpunt. Boijmans koopt zeestukken altijd gebaseerd op de artistieke kwaliteit, het Maritiem verzamelt op basis van thema’s en vanuit historisch oogpunt. De combinatie van beide levert een verbluffend mooie, unieke expositie op.”De tentoonstelling is het sluitstuk van de serie ‘Boijmans bij de Buren’.

Boer is trots op de verzameling werken die vanaf zaterdag te zien zijn. “Waar ik ook trots op ben, is de presentatie van alle objecten in de tentoonstelling. We doen dat op een moderne en frisse manier, zoals bezoekers eigenlijk gewend zijn van ons.”

Museumcafe, Museumshop, rondvaarten en activiteiten ook weer open
Zaterdag 5 juni openen ook het Museumcafe, de Museumshop en start het Maritiem Museum weer met rondvaarten door het Maritiem District, de activiteiten voor jong en oud op de kade en zijn de museumschepen aan de vernieuwde steiger in de museumhaven weer te bezoeken.
Veilig en plezierig museum bezoek goed mogelijk

Het Maritiem Museum doet er alles aan om museumbezoek prettig en veilig te laten verlopen. Dat is goed mogelijk in het ruim opgezette museum en museumhaven. Het museum heeft hiervoor diverse maatregelen genomen waaronder een beperking op het aantal bezoekers tegelijkertijd.