Maritieme Handelsmissie China

Holland Marine Equipment organiseert samen met de andere maritieme brancheverenigingen HISWA en IRO, de buitenlandse posten en Nederland Maritiem Land een uitgaande handelsmissie naar China. Van 13 tot en met 24 juni 2004 zal de missie de kuststeden Shanghai (Midden-China), Guangzhou (Zuid-China) en Dalian (Noord-China) aandoen.


Tijdens de reis wordt een scala aan activiteiten ontplooid, gericht op zowel de ervaren exporteur als op nieuwkomers. Voor de oriënterende bedrijven worden er op individuele basis matchmakingprogramma’s met potentiële zakenpartners en bedrijfsbezoeken georganiseerd. De afspraken worden gemaakt op basis van bedrijfsprofielen van de deelnemers en hun specifieke wensen. Zo krijgen de Nederlandse bedrijven optimaal de gelegenheid zich te introduceren op en kennis te maken met de Chinese markt. Voor de meer gevorderde bedrijven zal er per stad een seminar worden georganiseerd, specifiek toegespitst op de deelmarkten waar wij Nederlanders goed in zijn, zoals jachtbouw, baggerindustrie, offshore, kust- en binnenvaart.


De Chinese economie en met name de kustregio’s ontwikkelen zich op stormachtige wijze. Groeipercentages van rond de 10% zijn geen uitzondering. De maritieme sector is een van de speerpunten in het Chinese centraal aangestuurde groeibeleid. De scheepsbouw is daar het bekendste voorbeeld van: in de komende tien jaar wil China de grootste scheepsbouwer ter wereld zijn. Maar ook de andere maritieme sectoren spelen een grote rol vanwege de enorme transport en logistieke uitdagingen die de groei met zich meebrengt. Daarmee wordt China voor ons niet alleen de fabriek van de wereld, maar waarschijnlijk ook de markt van de toekomst.


Deelname aan de uitgaande missie staat open voor alle bedrijven en instellingen die belangen hebben in de maritieme markt en interesse hebben in zaken doen met China. Per persoon zijn de deelname kosten geraamd op € 500,- exclusief BTW. De kosten voor reis en verblijf en eventuele overige, individuele uitgaven zijn voor eigen rekening. Deelnemers kunnen zich opgeven voor een reisarrangement met groepskorting. Uw visum dient u zelf te regelen. De all in kosten voor de complete handelsmissie per persoon worden geschat op € 2500,–. Dit is echter mede afhankelijk van de individuele invulling.


U kunt nog deelnemen aan deze handelsmissie. Neem voor deelname en meer informatie zo spoedig mogelijk contact op met Nadine The van Bureau HME (T: (010) 44 44 333 of E: [email protected]).

Bron: HME, 10-03-2004;