Mega order voor Barkmeijer Shipyards

Barkmeijer Shipyards heeft een order van 70 miljoen euro binnen gesleept voor de bouw van twee sleephopperzuigers voor Hanson in het Verenigd Koninkrijk. Hanson investeert in de twee nieuwe sleephopperzuigers van 3.000 kubieke meter voor zijn mariene aggregaat vloot. De schepen worden in 2019 opgeleverd.  

De nieuwe schepen zullen een aanzienlijke verbeteringen zijn in het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. De sleephopperzuigers zijn in dezelfde grootte als de bestaande A-klasse schepen van Hanson en hebben een capaciteit van 5500 ton voor zand en grind.

Hanson UK CEO Daniel Cooper: “Deze significante investering is de eerste stap in een strategisch vervangingsprogramma voor onze bestaande vloot van 8 baggerschepen die mariene aggregaten leveren in een netwerk van werven in zowel het Verenigd Koninkrijk als op het vasteland van Europa.”

Het selecteren van de juiste partner heeft maanden van zorgvuldig werk in beslag genomen van het Hanson projectteam. Om tot een beslissing te komen hebben zij scheepswerven in Nederland, Oost-Europa en China bezocht. Na het opstellen van een gedetailleerd ontwerp en specificatie van de schepen kwam het team tot een shortlist van 4 partijen die binnen het krappe budget en tijdschema vielen.