Met Siemens Shipbuilding Catalyst sneller, beter en goedkoper op zee

  • binnenland

hyundaiheavyindustries_shipbuilding_large_tcm703-211748

Siemens PLM Software introduceert met Shipbuilding Catalyst een softwarepakket dat scheepsbouwers helpt om de implementatie van product lifecycle management (PLM) software te versnellen. Het softwarepakket is geïntroduceerd tijdens het Asia Pacific Maritime Event dat deze week plaatsvindt in Singapore. Shipbuilding Catalyst integreert en synchroniseert de processen tussen de scheepsbouw, enkele belangrijke leveranciers en externe dienstverleners door middel van een handleiding met praktijkvoorbeelden, templates en op maat gemaakte software.

“Siemens Shipbuilding Catalyst is een technologie die scheepswerven in staat stelt om hun time-to-value te verkorten en om hun return on investment, de ROI, te vergroten”, zegt John Mackrell, vice president bij PLM-consultancybureau CIMdata. “Door het verbeteren van de totale productiviteit van ondernemingen, het verminderen van cyclustijden en het verlagen van de total cost of ownership van de toekomstige vloot, helpt de oplossing van Siemens scheepsbouwers met de inrichting van het ontwerpproces, de productie van schepen en met hoe ze concurrerend kunnen blijven met de volgende generatie van geavanceerde schepen.”

De maritieme sector ondergaat momenteel een grote transitie. De scheepsbouwers moeten betrouwbare, energie- en milieuvriendelijke schepen leveren die tegelijkertijd beter moeten presteren en worden ontwikkeld tegen lagere kosten. Scheepswerven over de hele wereld voelen de druk om ontwerpen te leveren die aan deze complexe eisen voldoen, in een steeds hoger tempo om concurrerend te blijven. Zelfs de meest geavanceerde scheepswerven hebben zich gerealiseerd dat ze de productiviteit in de gehele organisatie aanzienlijk moeten verbeteren om competitief te blijven en om een acceptabel resultaat te kunnen behalen.

“De Shipbuilding Catalyst breidt onze Industry Catalyst Strategie uit, bedoeld voor bedrijven om de PLM-waarde te verhogen en de ROI te versnellen”, legt Steven Bashada, senior vice president, Industry Strategy bij Siemens PLM Software, uit. “Dit is een cruciaal moment voor de scheepsbouw om te reageren op de vraag naar goedkopere, betere en betrouwbare schepen. De holistische oplossing van Siemens is gericht op het bieden van concurrentievoordeel om groei te ondersteunen en de prestaties te verbeteren.”

De Shipbuilding Catalyst bevat een set van voorgeconfigureerde elementen met handleidingen en praktijkvoorbeelden voor de implementatie. Het toont specifieke handelingen en gebruikt praktijkvoorbeelden van kwesties die spelen tijdens de gehele levenscyclus van een schip; vanaf de ontvangst van de order tot en met de productie, het onderhoud en de uiteindelijke ontmanteling.

De oplossing maakt deel uit van de Siemens Industry Catalyst Series die in september 2013 zijn aangekondigd. Het is een aanvulling op de oplossingen van Siemens voor de scheepsbouw, die zich richten op de integratie en optimalisatie van de vijf kerngebieden in de scheepsbouwsector: programma- en productmanagement, ontwerp en engineering, scheepsbouw, supply chain management en service en support.

Meer… Siemens PLM Software en Siemens Industry Automation Divisie

 

Related news

List of related news articles