Miljardencontract SBM Offshore definitief

SCHIEDAM (ANP) – SBM Offshore heeft een grote order voor de levering van een drijvend productie- en opslagplatform aan de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras binnengesleept. Met de opdracht is 1,25 miljard dollar (ongeveer 850 miljoen euro) gemoeid.

Begin dit jaar liet de toeleverancier aan de olie- en gasindustrie al weten contractbesprekingen te voeren met de Brazilianen. SBM verwacht de installatie eind 2010 te leveren, meldde het bedrijf vrijdag.

Petrobras wil met het productieplatform voor de kust van Brazilië naar olie boren. Het gevaarte, een zogenaamde VLCC-tanker (‘very large crude carrier’) die wordt omgebouwd, krijgt een productiecapaciteit van 180.000 vaten olie per dag.

SBM Offshore profiteert de laatste jaren van de flink gestegen olieprijzen. De investeringsbudgetten van grote oliemaatschappijen, die steeds vaker op diepzee naar olie en gas boren, zijn hierdoor groter geworden. SBM bouwt, verkoopt en verhuurt productieplatforms en opslagschepen die hiervoor geschikt zijn.

© ANP

Bron: , 15-02-2008;