Minder wachttijden voor schepen in Rotterdam met nieuwe app ‘Pronto’

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft een nieuwe applicatie ‘Pronto’ gelanceerd. Met de app worden de wachttijden van de 30.000 schepen die de haven jaarlijks aandoen met zo’n 20% verkort. En minder wachten betekent ook minder CO2 uitstoot. 

Pronto zorgt ervoor dat de haventerminals beter bezet zijn en dat allerlei diensten aan het schip, zoals bunkering, onderhoud en bevoorrading beter kunnen worden gepland en op elkaar afgestemd. Zo kan een port call (de verblijftijd van een schip in de haven) veel slimmer en efficiënter worden gepland en sneller afgehandeld.

Alle gebruikers van de haven zoals rederijen, agenten, dienstverleners en operators kunnen voor informatie-uitwisseling rond hun port calls terecht in de app. Rederijen hebben gedetailleerde informatie nodig om goed te kunnen plannen over bijvoorbeeld diepte, toelatingsbeleid en aankomst- en vertrektijden.

Data combineren voor accurate informatie
Pronto combineert openbare data, data direct afkomstig van deelnemende bedrijven en voorspellingen uit kunstmatige intelligentie om te komen tot de meest accurate informatie rond een port call. Pronto is in ruil voor data of tegen een vergoeding beschikbaar voor de havengemeenschap.

Shell boekte tijdens de testface 20% minder wachttijd
Ed Barsingerhorn (General Manager Shipping & Maritime Europa, Afrika & Midden-Oosten) van Shell: “De pilot heeft ons overtuigd van de meerwaarde van Pronto. We hebben een reductie van 20% wachttijd gerealiseerd bij het vertrekkende schip. Daarbij is het van belang dat alle betrokken partijen, zo ook de terminal en agent, nauw samenwerken en data delen. En wanneer we data niet alleen in Rotterdam maar ook tussen havens onderling uitwisselen is het verbeterpotentieel nog veel groter. Schepen kunnen optimaal beladen varen en door betere planning ook just-in-time aankomen.”

Hoe meer gebruikers hoe efficiënter 
De applicatie wordt de komende tijd verder ontwikkeld met nieuwe toepassingen. Paul Smits, CFO van het Havenbedrijf: “Wij verwachten dat steeds meer terminals in de haven Pronto gaan gebruiken waardoor hij steeds accurater wordt.”