Minister Henk Kamp opent officieel locatie Sif in Rotterdam

Minister Henk Kamp heeft afgelopen vrijdag officieel de nieuwe assemblage- en coatingfaciliteit geopend van Sif Holding op de Tweede Maasvlakte. 

De nieuwe faciliteit van Sif verhoogt de jaarlijkse capaciteit van 225 kilotons naar 300 kilotons. Componenten die in Roermond worden gemaakt, kunnen in Rotterdam worden gemonteerd in complete monopiles met een diameter van maximaal 11 meter, een lengte van 120 meter en een gewicht van ongeveer 2.000 ton. Zodra de complete monopiles in de vier afzonderlijke ruimtes zijn gecoat, worden ze op het terrein van 103 hectare opgeslagen tot aan de levering aan de speciaal gebouwde kade daarvoor.

De faciliteit is momenteel uitgerust met twee volledig operationele productielijnen, die vier complete monopiles per week kunnen produceren.

Jan Bruggenthijs, CEO van Sif Holding: “Dit is een perfecte weergave van de doelstellingen waar Sif zich aan heeft gecommitteerd. We gaan door met het focussen op kostenbesparing op de bouw van offshore windmolenparken. Dit doen wij niet alleen door het cost leadership concept toe te passen op het gebruik van ultramoderne productiebronnen, maar ook door de kosten in de totale waardeketen te verminderen. Samen met onze klanten en offshore windmolenpark ontwikkelaars, zal Sif blijven zoeken naar verdere kostenoptimalisatie en ondersteunen de mogelijkheid om windparken te creëren zonder subsidies.”

Het project nam in totaal zo’n 30 maanden in beslag vanaf de ondertekening tussen Sif en Havenbedrijf Rotterdam in maart 2015.