Moerstee richt zich op luxe jachten

BIEZELINGE – Glashandel Moerstee aan de Nieuwe Kerkstraat in Biezelinge viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Dit jubileum wordt voor eigenaar Marcel van der Moere extra luister bijgezet door de nieuwe ontwikkeling binnen zijn bedrijf op het gebied van interieurbouw in luxe jachten. Mede hiervoor gaat het bedrijf door met investeren in nieuwe machines voor de glasbewerking.

,,Het werk aan luxe jachten hebben we te danken aan een stukje twee jaar geleden in de rubriek Ondernemend Zeeland over onze nieuwe computergestuurde slijpmachine“, vertelt Van der Moere. ,,Een in Zeeland wonende medewerker van het bedrijf Struik & Hamerslag uit Strijen las dat en die waren juist op zoek naar een bedrijf dat kleine aantallen gespecialiseerd glasslijpwerk kan verzorgen.“
Struik & Hamerslag bouwt interieurs in zeer luxe jachten. Twee jaar geleden waren ze bezig met een jacht in Vlissingen, waarvoor veel op maat geslepen glas voor spiegels, wandpanelen en deuren nodig was. Daarvoor zochten ze samenwerking met een plaatselijk gespecialiseerd bedrijf. Van der Moere: ,,We kregen driehonderd mallen om vijfhonderd stuks glas op maat te snijden. Dat luistert heel nauw, een afwijking van een millimeter en je kunt opnieuw beginnen.“ Volgend op het werk voor de eerste boot kreeg Moerstee al enkele vervolgopdrachten van hetzelfde bedrijf, één voor een jacht op de werf in Makkum (Friesland) en binnenkort weer één in Vlissingen.

Bron: PZC.nl, 06-06-2003;