Nedcargo opent Distributie Centrum in België

Nedcargo zal in mei 2017 een mega Benelux Distributie Centrum(DC) openen in Willebroek in België . Vorige week is  het contract gesloten met MG Real Estate uit Nevele. Het DC is 40.000 m2 en heeft de optie om uit te breiden tot 60.000 m2 in 2019. Het DC is op het industriepark de Hulst aan het Zeekanaal Brussel-Willebroek. Het DC ligt naast een terminal aan het zeekanaal wat het een duurzame logistieke locatie maakt omdat de aan- en afvoer per binnenvaart kan gebeuren. Het DC zal voldoen aan de strengste eisen qua milieu, beveiliging en veiligheid. 

Op dit moment beheert Nedcargo een voorraad van 250 miljoen kilogram levensmiddelen en distribueert jaarlijks 3 miljard kilogram in de Benelux naar de verschillende supermarktketens, groothandels, speciaalzaken en horeca. Via deze kanalen eindigen dagelijks 34.000 verschillende producten bij 32 miljoen consumenten in de Benelux.

Frank van Steijvoort, directeur Nedcargo België is erg blij met de stap. ‘Het is een fantastische stap om naar Willebroek te verhuizen. ’Het wordt een op onze klanten afgestemd warehouse dat voldoet een de laatste veiligheids- en milieueisen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om flink uit te breiden en nieuwe klanten te bedienen. Dat het ook nog aan een terminal ligt maakt het helemaal een droom voor elke logistiek dienstverlener!” Op dit moment slepen we duizenden containers per vrachtwagen door Nederland en België naar onze DC’s omdat die niet ontsloten zijn door trein of binnenvaart.

Concurreren met de zeehavens
Nedcargo kiest voor een Benelux DC in Willebroek voor de duurdere producten als wijn, likeuren en specifieke A-merken. Voor deze producten ligt het zwaartepunt zuidelijker in de Benelux en daarnaast is deze plek goed voor producten van overzeese import. ‘Het ligt aan het zeekanaal en we kunnen een binnenvaartdienst direct op het DC starten. We openen dan ook markten als importeurs van levensmiddelen zoals rijst, zaden en andere agrarische grondstoffen. Wij zullen voornamelijk concurreren met de locaties in de zeehavens waar deze producten traditiegetrouw behandeld en opgeslagen worden.’

Nedcargo wil ook een DC in Alphen aan den Rijn bouwen
Naast de plannen in Willebroek is NedCargo ook in afrondende fase om een levensmiddelen Distributie Centrum in Alphen aan den Rijn te bouwen. Deze onroerend goed ontwikkeling gebeurt eigenhandig en vindt plaats direct naast de  binnenvaartterminal Alpherium. Diederik Antvelink ziet twee grote voordelen van een DC bij Alphen: ‘Daar zullen we levensmiddelen voorraden opbouwen voor kleinere leveringen in de Randstad en in de toekomst ook heel Nederland. Daarnaast hebben we de laatste 8 jaar meer dan 25 miljoen euro geïnvesteerd in de terminal en is het logisch dat we die beter gaan benutten door onze eigen stromen nu ook via de terminal af te handelen in plaats van door het hele land per vrachtwagen te slepen.’