Nieuw offshore schip van Acta Marine krijgt naam ACTA AURIGA

Het nieuwe Ulstein SX195 walk to work vessel van Acta Marine krijgt de naam ‘ACTA AURIGA’. Het schip wordt op dit moment gebouwd op de werf van Crist shipyard in Polen en komt begin november van de werf. Het schip wordt afgebouwd door Ulstein Verft in Noorwegen en is naar verwachting eind 2018 klaar.

De ACTA AURIGA gaat samen met de ACTA ORION ingezet worden voor walk to work, offshore logistieke en accommodatie service voor diverse opdrachtgevers in de offshore renewable industry.

Het schip is vernoemd naar de constellatie Auriga, Auriga betekent ‘de bestuurder’ in het Latijn. De bestuurder speelt een cruciale rol in logistiek en ondersteuning en is daarom onontbeerlijk op het gebied van de strijd. Dit is ook het streven van ACTA AURIGA bij offshore windbouwprojecten en/of gerelateerde markten zoals decommissioning (ontmanteling) en O & G-diensten. Het schip breekt een nieuw werkterrein aan in werkbaarheid, flexibiliteit op het terrein, offshore logistiek en comfort aan boord voor 120 personen in combinatie met een laag brandstofverbruik.

ACTA AURIGA in aanbouw op werf in Polen. Foto: Acta Marine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Acta Marine
Acta Marine is eigenaar en operator van meer dan 40 verschillende coastal and offshore support schepen. Zij bedienen klanten werkzaam in de Bagger & Waterbouw industrie, de Olie & Gas markt en in toenemende mate de Offshore Renewables en Aquaculture markten. Acta Marine heeft veel ervaring in coastal en shallow water projecten met een diverse vloot van DP multicats, tugs en support schepen. Acta Marine is haar activiteiten aanzienlijk aan het uitbreiden in de offshore wind markt, waarbij wij ondersteuning bieden met DP2 walk to work en crew transfer schepen.

Lees ook: Acta Marine bestelt DP2 offshore schip bij Ulstein