Nieuwe lijndienst met Zuid-Amerika in Vlissingen gestart

Op maandag 21 januari 2019 is het schip Balao met fruit aan boord aangekomen bij Verbrugge Terminals in Vlissingen in North Sea Port. Voor Verbrugge is dit de eerste intercontinentale lijndienst. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen varen.

Balao komt aan in Vlissingen. Eerste aankomst van lijndienst met Zuid-Amerika. Foto, Adri van de Wege, North Sea Port.
Balao komt aan in Vlissingen, dit is de eerste aankomst van lijndienst met Zuid-Amerika. Foto, Adri van de Wege, North Sea Port.

Balao vervoert onder meer fruit zoals bananen en ananas. De goederen worden geladen in Cartagena en Santa Marta in Colombia en Puerto Limón in Costa Rica. Vanuit Zuid-Amerika varen de schepen naar de Europese havens Londen, North Sea Port en Rotterdam.

Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. De Balao is 208 meter lang en kan ruim 500 koelcontainers aan boord nemen. Een 100-tal containers met 2,5 miljoen kilo fruit en fruitsappen worden in Vlissingen bij en door Verbrugge gelost. Vervolgens wordt het fruit afgehandeld bij Zoomweg Zeeland Coldstore.

Diep vaarwater

De rederijen hebben gekozen voor de terminal van Verbrugge vanwege de ligging aan diep vaarwater en de lengte van de kades.

Over Verbrugge Terminals
Verbrugge Terminals is als logistieke dienstverlener sterk vertegenwoordigd in North Sea Port (Terneuzen en Vlissingen) en Zeebrugge. De terminals in Vlissingen liggen in het economische centrum van Noordwest-Europa: aan de Noordzee, direct aan de Westerschelde. Vlissingen is de ideale locatie voor de ontvangst van deepsea volumes en transshipments met bestemmingen in heel Europa. Daarnaast hebben de terminals snelle treinverbindingen richting Oost- en centraal Europa. Ook voor de binnenvaart is Vlissingen geschikt. De terminals onderhouden uitstekende verbindingen met Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.