Nieuwste Brandstoffilters van Parker snijden in onderhoudstijd en kosten in de maritieme sector

Parker Hannifin, ‘s werelds marktleider van aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft zijn nieuwste serie van hoge prestatie duplex filters gelanceerd, die speciaal zijn ontwikkeld voor continue filtratie van brandstof in zware maritieme toepassingen. Door het scheiden van water en vervuilde deeltjes in brandstof, kunnen schepen met het nieuwe DFBO filter de productiviteit en winstgevendheid verhogen. Dankzij een eenvoudig te installeren en milieuvriendelijk ontwerp, zijn de duplex filters in staat om het onderhoud en de kosten nog verder te verminderen.

Op basis van de specialistische kennis en ervaring van Parker in de maritieme sector, zijn de DFBO duplex filters gemaakt om continue en efficiënte brandstof filtratie te garanderen voor een reeks van maritieme toepassingen, waaronder brandstofsystemen op dieselmotoren, scheepbrandstof havens en diesel tapinstallaties. Elk filter is voorzien van een duurzame gietijzeren kop en stalen bowl constructie, waardoor het een lange en betrouwbare levensduur kan bieden. Bovendien kan het filter snel en eenvoudig worden gemonteerd, terwijl het onderhoud gemakkelijk kan worden uitgevoerd zonder sleutels of speciaal gereedschap.

De DFBO filters zijn verkrijgbaar in twee lengtes en kunnen worden gebruikt voor flows tot 90l/min, systeemdrukken tot 10 bar en operationele temperaturen tussen de 0 en 80+ °C. De filters zijn verkrijgbaar met een breed scala aan filterelementen 10µm en 25µm, zodat ze gebruikt kunnen worden als een voorfilter, waterafscheider en deeltjesfilter als ook een water absortie filter.

Zoals bij alle Parker producten, wordt de DFBO filter serie ondersteund door het wereldwijde netwerk van het bedrijf door de productie, verkoop en klant ondersteunde centra

Met een jaarlijkse omzet van meer dan 12 miljard dollar is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker heeft meer dan 61.000 medewerkers in 48 verschillende landen.

Meer… Parker Nederland