Niron Staal Amsterdam behaalt ISO-kwalificatie

Niron Staal Amsterdam B.V. heeft het ISO 3834-2 certificaat behaald haar totale lasproces. Dit kwaliteitsborgingssysteem definieert alle processen volgens strikte kwaliteitsprocedures. Niron, dat deel uitmaakt van de Damen Shipyards Group, bestendigt zich hiermee in de top van de laswereld.

“We zijn trots op het voorbeeld dat we hiermee stellen”, vertelt Harco Groen, General Manager van Niron Staal Amsterdam B.V. “Het behalen van ISO-certificering in de 3834 categorie onderstreept onze positie,  doordat het bevestigt dat we werken in overeenstemming met de hoogste laseisen en dat we de lastechnologie tot in de finesses beheersen.

De certificering garandeert dat alle stadia, vanaf ontvangst van de opdracht tot en met de oplevering, worden uitgevoerd in overeenstemming met vooraf vastgelegde kwaliteitsprocedures. Dit behelst onder andere het werken met gediplomeerde lassers en het gebruik van producten die in overeenstemming zijn met alle productspecificaties en juridische voorschriften.

“We opereren al jaren op de markt voor hoogwaardige staalconstructies. Vorig jaar hebben we ook al de EN NEN 1040-certificering behaald, na een grondige assessment van de organisatorische aspecten van onze manier van bouwen en lassen. Dit jongste ISO-certificaat is een verdere bevestiging van onze vakkennis en expertise, alsmede van onze niet-aflatende focus op de vervaardiging van hoogwaardige staalconstructies”, aldus Groen.  

Niron Staal Amsterdam B.V. is gespecialiseerd in staalconstructies en machinale bewerkingen, en is gevestigd in het Amsterdamse havengebied. Met speciale faciliteiten voor het lassen van hoogsterkte staal wordt een breed, internationaal klantenbestand bediend, voornamelijk in de zware industrie. De onderneming heeft veel ervaring in de productie van constructies en werktuigen voor de offshore en van kraanonderdelen. Daarbij worden voornamelijk staalsoorten als S460 en S690 verwerkt.