Nominaties HISWA Zeilboot en Motorboot 2016 bekend

Vier zeilboten en vijf motorboten zijn uitverkoren als kanshebbers voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2016’ en de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2016’. De nominaties zijn toegekend door een onafhankelijke vakjury. Voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2016’ betreft dit de Hanse 315, Dragonfly 25, Maxi 1200 en de Italia 9.98. De strijd om de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2016’ gaat tussen de Boarncruiser 1200 Elegance, de Aluqa Abalone 28, de Super Lauwersmeer Evolve OC, de Spoker Saloon en de Lillebror 78. Naast deze nominaties heeft de jury een speciale vermelding gegeven aan de Quadrofoil Q2 electric. 

Tijdens de testdagen op 13 en 14 oktober bepaalt de vakjury de winnaars, welke vervolgens tijdens de openingsdag van HISWA 2016 op woensdag 16 maart in RAI Amsterdam bekend worden gemaakt. Alle genomineerde boten zijn daar tevens te bezichtigen tot en met zondag 20 maart.

De ‘HISWA Boot van het Jaar’-verkiezing is een initiatief van de HISWA Amsterdam Boat Show en biedt een podium aan vernieuwende motor- en zeilboten die in het kalenderjaar of het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De boten worden beoordeeld op diverse eigenschappen, zoals constructie, vaareigenschappen, prijs/kwaliteit verhouding en design, maar met name op het innovatieve karakter.

De onafhankelijke vakjury bestaat uit hoofdredacteuren van diverse watersportmedia en bekende jachtontwerpers. Juryvoorzitter Hugo van Wieringen, directeur van Azure Naval Architects, draagt na jarenlang voorzitterschap het stokje over aan Martin de Jager van Martin de Jager Yacht Design BV. Hij zal vanaf heden beide jury’s voorzitten.

HISWA Zeilboot van het Jaar 2016
Op dinsdag 13 oktober vindt de testdag voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2016’ plaats. Tijdens deze dag worden de volgende vier genomineerde zeilboten beoordeeld:
• Hanse 315
• Dragonfly 25
• Maxi 1200
• Italia 9.98

HISWA Motorboot van het Jaar 2016
Voor de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2016’ zijn vijf boten genomineerd. Naast deze nominaties heeft de jury een speciale vermelding gegeven aan de Quadrofoil Q2 electric. Op de testdag, die plaatsvindt op woensdag 14 oktober, test de jury de volgende genomineerde motorboten:
• Boarncruiser 1200 Elegance
• Aluqa Abalone 28
• Super Lauwersmeer Evolve OC
• Spoker Saloon
• Lillebror 78

Na de testdagen beraadt de jury zich over welke motor- en zeilboot de prestigieuze titel het meest verdienen. De winnaars worden tijdens de opening van HISWA 2016, op woensdag 16 maart in RAI Amsterdam, bekend gemaakt. Alle genomineerde boten zijn daar tevens te bezichtigen tot en met zondag 20 maart.