NOVA Terminals nieuwe naam Argos Terminals

NOVA Terminals

Wethouder Baljeu verricht opening vernieuwde terminal
Argos Terminals gaat verder onder de naam NOVA Terminals. Tijdens de opening van de vernieuwde terminal in Rotterdam op vrijdagmiddag 29 november is de nieuwe naam bekendgemaakt door CEO Roland Pechtold. De Rotterdamse havenwethouder Jeannette Baljeu verrichtte vrijdagmiddag de officiële opening van de uitbreiding van de terminal. NOVA Terminals heeft met de oplevering van twee projecten de totale opslagcapaciteit vergroot naar 900.000 m³.

Uitbreiding
In augustus werd het eerste project, de bouw van tank 508 afgerond. Tank 508 heeft een capaciteit van 30.000m³. Half oktober, 2 maanden eerder dan gepland, is project ‘fase 6.1’ opgeleverd. Dit project omvat de bouw van een nieuwe tankput met een capaciteit van 200.000m³, een nieuwe aanlegsteiger en een nieuwe leidingbrug die het complete terrein van de terminal verbindt. Ook is er in nauwe samenwerking met klanten, aannemers en het havenbedrijf een nieuwe kade aan de Maas gebouwd. Met de nieuwe aanlegsteiger kunnen grote binnenvaartschepen tot 147 meter moeiteloos laden en lossen. De nieuwe kade kan schepen faciliteren met een lengte van 250 meter en een diepgang tot 13,5 meter. De uitbreiding van de terminal is sinds half oktober volledig in gebruik. Voorafgaand aan de start van deze projecten is een groot deel van het terrein gesaneerd en is er intensief onderzoek gedaan naar niet ontplofte bommen uit de tweede wereldoorlog.

Groei
Roland Pechtold, CEO van NOVA Terminals: ‘Wij zijn er erg trots op dat de projecten eerder dan gepland zijn opgeleverd. NOVA Terminals heeft de nieuwe capaciteit hard nodig. Met een totale opslagcapaciteit van 900.000m³ kunnen wij nog beter aan de wensen van onze klanten voldoen. We voorzien verdere groei in de komende jaren en hebben ruimte om de terminal in de toekomst verder uit te breiden.’

Jeannette Baljeu, wethouder haven, verkeer en regionale economie: ‘Het is fantastisch dat NOVA Terminals deze uitbreiding heeft gerealiseerd in de Rotterdamse haven. In maart 2012 had ik de eer om de eerste paal te slaan en in mum van tijd is deze grote uitbreiding klaar. Dit is een goed voorbeeld van de groeikracht van de grootste haven van Europa.’

Nieuwe naam
‘De naamsverandering van Argos Terminals in NOVA Terminals stond al een tijd op de planning. In 2011 heeft EQT een meerderheidsbelang genomen in de terminal. Sindsdien hebben we als zelfstandig bedrijf een gezonde groei doorgemaakt. De officiële opening van de uitbreiding van de terminal is daarom hét moment om onze nieuwe naam te lanceren’, aldus Pechtold.

Meer… NOVA Terminals